​​Konzuli Hivatal ügyfélfogadási rendje:

Hétfő–csütörtök:

9:30 – 12:00, 13:00 – 17:00

Péntek:

9:30 – 12:00, 13:00 – 16:00

A Konzuli Hivatal mind a magyar, mind pedig a vietnámi munkaszüneti napokon zárva tart.

E-mail:

consulate.hoi@mfa.gov.hu

Cím:

28 Thanh Niên, Tây Hồ, Hanoi, Vietnám - Hanoi Lake View, 9. em.

Térkép >>

Telefon:

+84 243 771 5714

Fax:

+84 243 715 0694

Facebook:

https://facebook.com/HUNEMBHANOI

 

Konzuli hivatalunkban bárminemű ügyintézés feltétele az előzetes időpontofoglalás, amit megtehet a consulate.hoi@mfa.gov.hu címre írva.


A Konzuli Hivatalban kizárólag bankkártyás fizetésre van lehetőség. (Elfogadott bankkártyatípusok: Mastercard, Visa, JCB, American Express, Diners Club, China UnionPay (cup), ATM Connect 24.)


Vészhelyzet esetén:

Hivatali időben kérjük, hívja a fent megadott telefonszámot.

Hivatali időn kívül (helyi idő szerint délután 17:30 és reggel 9 közötta bajba jutott magyar állampolgárok a Konzuli Tájékoztatási és Ügyeleti Központot kereshetik, amely:

 • Magyarországról a 06 80 36 80 36-os számon, külföldről pedig a +36 80 36 80 36-os számon érhető el.
 • Szöveges üzenet Viber alkalmazással a +36 30 36 36555, illetve WhatsApp alkalmazással a +36 30 36 36111 telefonszámra küldhető.

FONTOS: A járványhelyzettel kapcsolatos aktuális információk, ki-és beutazási tanácsok Vietnámba és Kambodzsába itt találhatók. 


Beutazás Vietnámba:

Vietnámba történő beutazáshoz szükséges vízumot magyar állampolgárok részére a vietnámi hatóságok állítanak ki.

Vízumhosszabbítással és egyéb, pl. e-vízummal kapcsolatos kérdésekben a vietnámi bevándorlási hivatal tud segíteni:

E-mail cím: contact@immigration.gov.vn

Holnap: http://en.bocongan.gov.vn/

Bevándorlási hivatal vízumokkal és tartózkodási engedélyekkel foglalkozó igazgatóságának címe Hanoiban: 44 Trần Phú, Ba Đình, Hanoi, Vietnám


Beutazás Magyarországra:

A magyar és külföldi állampolgárok Magyarországra történő butazását szabályzó – szempetmber 1-től hatályban lévő 408/2020. (VIII. 30.) sz., a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló – kormányrendeletet ide kattintva olvashatják.

Vietnámi állampolgárok, illetve Vietnámban életvitel-szerűen tartózkodó harmadik országbeli állampolgárok részére a vízumügyintézés Magyarország Hanoi Nagykövetségének Hanoi Konzuli Hivatalában az alábbiak szerint történik.

Előzetes-időpontegyeztetés szükséges

 • 90 napot meg nem haladó tartózkodásra schengeni vízumkérelmek (C vízum) benyújtására a consularoffice.hoi@mfa.gov.hu emailcímen,
 • 90 napot meghaladó tartózkodásra irányuló vízumkérelmek (D vízum) benyújtásához a consulate.hoi@mfa.gov.hu emailcímen.

A kérelemhez mellékelt dokumentum formájában kérjük az alábbi adatok megadását:

 • Valamennyi kérelemtípus esetén:
  • személyes adatok (név, születési hely, idő, lakcím, e-mail cím, telefonos elérhetőség),
  • és a kérelem pontos célja (többes cél esetén valamennyi cél megadása szükséges).

 

 • 90 napot meghaladó tartózkodásra irányuló vízumkérelmek (D vízum) esetében:
  • Munkavállalási célú kérelmek esetén: végzettséget, idegen nyelvtudását és szakképzettséget igazoló bizonyítvány, valamint a munkáltató megnevezése és elérhetősége.

   FONTOS, hogy ezekben az ügyekben időpontfoglalási kérelmet kizárólag a munkavállaló, a munkáltató, vagy ezek jogi képviselője terjeszthet elő. Utóbbiak esetében a jogi érdekeltség hitelt érdemlő igazolása szükséges, a kérelmezői munkaszerződés (legalább előszerződés), illetve ügyvédi meghatalmazás csatolásával. (A dokumentumok tervezetének csatolása nem elégséges).
   Ugyanezen kritériumok (munkaszerződés/előszerződés, meghatalmazás) vonatkoznak a munkaerő-toborzó ügynökségek által képviselt kérelmezőkre is.
    
  • Családi együttélés célú kérelmek esetén: családi kapcsolat igazolása (pl. családi könyv, születési, vagy házassági anyakönyvi kivonat), vagy ügyvédi meghatalmazás.

  A hosszútávú engedélyügyi eljárással, az eljárási határidőkkel, valamint a kérelem-nyomtatványokkal és kötelező mellékleteikkel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság honlapjára („Tartózkodás Magyarországon”).


  Hivatásetikai kérdéseikkel kapcsolatban keressék a Külgazdasági és Külügyminisztérium integritás-tanácsadóját

  Név: dr. Görömbei Sára

  E-mail: integritas@mfa.gov.hu

  Cím: 1027 Budapest Bem rakpart 47.

  Telefon: +36-1-458-3600