Rendezvény beszámoló

21st century cost-effective solutions in the water industry and water management from Hungary”

 

2017. május 31-én szerdán, Hanoi városában nagy sikerrel került megrendezésre  a “21. századi költséghatékony megoldások a víziparban, a vízgazdálkodásban Magyarországról” című rendezvény, melyet közös szervezésben a vietnami Nemzeti Erőforrások és Környezetvédelmi Minisztériuma, a  Magyar Vízipari Klaszterrel valósított meg. Az esemény támogató partnerei Magyarország Hanoi Nagykövetsége, továbbá a Vietnámi Víz,- és Szennyvízügyi Szövetség volt. 

A rendezvényre több, mint 50 regisztrált látogatott el a vietnami vízügyi és környezetvédelmi témában érintett minisztériumok, szervezetek, közmű vállalatok, tanácsadó cégek képviselői, hogy mélyebb betekintést kapjanak a magyar költséghatékony vízipari technológiákba, valamint a két ország közötti üzleti kapcsolatok tapasztalataiba.

A jelentős érdeklődés egyértelműen azt tükrözi, hogy a vietnami piacon nagy igény mutatkozik a magyar költséghatékony, helyi viszonyokra szabott modern technológiákra. A két ország között számos kormányközi megállapodás köttett az elmúlt hónapok során, ahol minden esetben kiemelt együttműködési terület a vízügy és a környezetvédelem, ezen célok megvalósításához az operatív munkát megkezdve a Magyar Vízipari Klaszter elnöke és képviselői mellett 7 magas színvonalú megoldásokat kínáló Klaszter tagvállalat mutatkozott be.

A rendezvényt köszöntő beszédeikkel Le Ngoc Tuan úr a MONRE Nemzetközi Együttműködések Osztályának igazgató helyettese, Őry Csaba úr, Magyarország vietnami nagykövete , Kovács Károly a Magyar Vízipari Klaszter elnöke és Ung Quoc Dung a Vietnami Víz,- és szennyvízügyi Szervezet alelnöke nyitották meg.

A céges bemutatkozók mellett hallhattunk részletes információkat az európai és magyar szabályozási trendekről, valamint egy, már sikeresen megvalósult ODA finanszírozású vízügyi projekt tapasztalatairól.

A rendezvény délelőtti előadásait, a délután folyamán egy B2B üzletember fórum követte, ahol a vietnami cégek megkezdhették az információ cserét, feltehették szakmai kérdéseiket a magyar szakembereknek és elkezdődhettek az együttműködési lehetőségekről folyatott tárgyalások.

A rendezvény egy napos volt, azonban a legnagyobb siker abban mérhető, hogy az egyeztetések az esemény napját követően is folytatódtak a delegáció Vietnamban tartozkodás alatt.

 

Sajtó megjelenés:

  • VWSA magazin

http://capthoatnuocvietnam.vn/43/1791/P_styleTEXTALIGN_justify_MARGIN_0cm_0cm_0pt_classMs111normalFONT_size3_faceTimes_New_RomanFONTCAC_GIaI_PHAP_HIaU_QUa_TR079NG_QUaN_LA_NGUaN_NaC_THa_Ka_21_Ta_HUNGARIP.bgo

  • E-magazin of Environment and Urban

http://tapchimoitruong.com.vn/2/15111/Cac_giai_phap_hieu_qua_tr111ng_quan_ly_nguon_nuoc_tu_Hungari.tcmt

 

Magyar bemutatkozó cégek:

1., Magyar Vízipari Klaszter  http://vizipariklaszter.hu/

2., BDL Környezetvédelmi Kft.  http://www.bdl.hu/

3., Pureco  http://www.pureco.hu/

4., Thermowatt http://www.thermowatt.hu/

5., Profigram http://www.profigram.hu/

6., Elgoscar 2000 http://www.elgoscar.eu/

7., Fővárosi Vízművek http://vizmuvek.hu/hu/fovarosi-vizmuvek/uzleti-ugyfelek

8., Tradeland Kft http://tradeland.hu/