Magyarország Hanoi Nagykövetségének Phnom Penh-i Irodája a Hanoi Nagykövetség irányítása alatt működő konzuli képviselet, mely a konzuli feladatkörök közül a vonatkozó jogszabályokban meghatározott érdekvédelmi feladatokat lát el. Az Iroda konzuli kerülete a Kambodzsai Királyság egész területére kiterjed.

Ügyfélfogadási rend konzuli ügyekben:

 • Érdekvédelmi ügyekben a személyes ügyintézés Kambodzsában a járványhelyzet következtében indokolt esetben, előzetes (telefon, email) egyeztetés alapján történik.

Az Iroda magyar és kambodzsai ünnepnapokon zárva tart.

Elérhetőségek:

 • telefon: +84 243 771 5714 – munkaidőben hívható
 •              +855 92 209474 – munkaidőben hívható (időpont-egyeztetés, vészhelyzet)
 • email: consulate.hoi@mfa.gov.hu
 • postacím: Hotel Cambodiana – Lobby szint, 2206 – Kambodzsa, Phnom Penh, Sisowath Quay 313. Térkép >>

Kérjük, hogy elsősorban email útján keressen bennünket, és a levelében:

 • írja le, hogy milyen ügyben kér segítséget, illetve
 • adja meg elérhetőségét (emailcím, telefonszám, postai cím).

Vészhelyzet esetén hivatali időben, kérjük hívja a fent megadott telefonszámokat, hivatali időn kívül (helyi idő szerint 17:30 és 9:00 között) a bajba jutott magyar állampolgárok a Konzuli Tájékoztatási és Ügyeleti Központot kereshetik:

 • Magyarországról: 06 80 36 80 36-os számon, külföldről pedig a + 36 80 36 80 36-os számon.
 • Szöveges üzeneteket a +36 30 36 36 555 Viber alkalmazással vagy a +36 30 36 36 111 WhatsApp alkalmazással működő telefonszámra lehet küldeni.

Szabadságolás/betegség/távollét esetén a magyar állampolgárok helyi intézkedést igénylő érdekvédelmi ügyeiben a Német Szövetségi Köztársaság Phnom Penh-i Nagykövetsége nyújt segítséget.

Elérhetőségek:

Általános munkaidő:

 • hétfő-csütörtök: 9:00–17:30,
 • péntek: 9:00–14:30.

Tájékozódjon arról, hogy miben tud, és miben nem tud segíteni a konzuli szolgálat, az ehhez szükséges információkat az alábbi linken találja:

 http://konzuliszolgalat.kormany.hu/az-allampolgarok-konzuli-vedelme

Az érdekvédelmi tevékenység körén kívül eső konzuli ügytípusokat, például magánútlevél igénylése, személyazonosító igazolvány igénylése, állampolgársággal összefüggő ügyek, anyakönyvezési ügyek, anyasági támogatás, babakötvény, hitelesítési ügyek stb. a Kambodzsában élő/tartózkodó ügyfelek számára továbbra is Magyarország Hanoi Nagykövetségén és Magyarország Ho Si Minh-városi Főkonzulátusán van lehetőségük – előzetes időpontfoglalást követően – intézni. Az időpontfoglaláshoz szükséges elérhetőségeket és információkat a https://hanoi.mfa.gov.hu, illetve https://hcmc.mfa.gov.hu/ oldalon találják meg.

A Kambodzsai Királyságba utazáshoz szükséges összes információt megtalálják a konzuli szolgálat alábbi holnapján:

              https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?kambodzsa

Konzuli védelemre az alábbi linken regisztrálhat:

              https://konzinfougyseged.mfa.gov.hu/

Javasoljuk a KONZINFO UTAZOM telefonos alkalmazás letöltését, ahol a fentiekkel kapcsolatban könnyedén tájékozódhat, illetve konzuli védelemre is regisztrálhat.

FONTOS! Minden esetben javasoljuk UTASBIZTOSÍTÁS megkötését, mivel a Kambodzsai Királyságban az átlagos orvosi ellátás színvonala alacsony, ugyanakkor a magán egészségügyi intézmények rendkívül drágák. Biztosítás hiányában a hazaszállítás csak saját finanszírozással oldható meg, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nem fedezi azt.


Hivatásetikai kérdéseikkel kapcsolatban keressék a Külgazdasági és Külügyminisztérium integritás-tanácsadóját: