Online elektronikus időpontfoglalás

Konzuli Hivatalunkban az ügyintézés feltétele az előzetes időpontfoglalás, amit ezen a holnapon tudnak megtenni. A foglalt időpont előtt 11 nappal automatikus emlékeztető üzenetet kapnak a megadott e-mail-címre, amiben lehetőségük lesz megerősíteni a foglalást. Kérjük, hogy ezt minden eseteben tegyék meg, megerősítés hiányában a foglalást töröljük. Tájékoztatjuk, hogy amennyiben Konzuli Hivatalunkba másfajta kérelem benyújtására foglal időpontot, mint amit a személyes megjelenésekor kíván elintézni, úgy kérelmét nem áll módunkban átvenni.

Kérjük, hogy a foglalás során személyazonosító okmányában szereplő teljes hivatalos nevet, illetve olyan elérhetőséget (e-mail-cím, telefonszám) adjanak meg, amin keresztül fel tudjuk venni Önökkel a kapcsolatot. Munkavállalás célú kérelem esetén a munkáltató hivatalos cégnevének, egyéb és családi együttélési célú kérelmek esetén pedig a nagykorú kérelmezők pontos számának megadása szükséges. Ezek hiányában az időpont törlésre kerül, illetve adateltérés esetén nem tudjuk fogadni az ügyfeleket.

 

​​Konzuli Hivatal ügyfélfogadási rendje

Hétfő–csütörtök:

9:15 – 12:00, 13:00 – 17:00

Péntek:

9:15 – 12:00, 13:00 – 16:00

 

A Konzuli Hivatal mind a magyar, mind pedig a vietnámi munkaszüneti napokon zárva tart.

E-mail:

consulate.hoi@mfa.gov.hu

Cím:

28 Thanh Niên, Tây Hồ, Hanoi, Vietnám - Hanoi Lake View

Térkép >>

Telefon:

+84 243 771 5714, +84 243 771 5717

Fax:

+84 243 715 0694

Facebook:

https://facebook.com/HUNEMBHANOI

A Konzuli Hivatalban kizárólag bankkártyás fizetésre van lehetőség. (Elfogadott bankkártyatípusok: Mastercard, Visa, JCB, American Express, Diners Club, China UnionPay (cup), ATM Connect 24.)

 


Vészhelyzet esetén

Hivatali időben kérjük, hívja a fent megadott telefonszámot.

Hivatali időn kívül (helyi idő szerint délután 17:30 és reggel 9 közötta bajba jutott magyar állampolgárok a Konzuli Tájékoztatási és Ügyeleti Központot kereshetik, amely:

  • Magyarországról a 06 80 36 80 36-os számon, külföldről pedig a +36 80 36 80 36-os számon érhető el.
  • Szöveges üzenet Viber alkalmazással a +36 30 36 36555, illetve WhatsApp alkalmazással a +36 30 36 36111 telefonszámra küldhető.

FONTOS: A járványhelyzettel kapcsolatos aktuális információk, ki-és beutazási tanácsok Vietnámba és Kambodzsába itt találhatók. 


Beutazás Vietnámba

Vietnámba történő beutazáshoz szükséges vízumot magyar állampolgárok részére a vietnámi hatóságok állítanak ki.

Vízumhosszabbítással és egyéb, pl. e-vízummal kapcsolatos kérdésekben a vietnámi bevándorlási hivatal tud segíteni:

       E-mail cím: contact@immigration.gov.vn

       Holnap: http://en.bocongan.gov.vn/

Bevándorlási hivatal vízumokkal és tartózkodási engedélyekkel foglalkozó igazgatóságának címe Hanoiban: 44 Trần Phú, Ba Đình, Hanoi, Vietnám

Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy a vietnámi egészségügyi rendszer jelenleg nehézségekkel küzd, az ellátás akadozik, a nem életmentő műtétek elhalasztásra kerülnek.

Kérjük a fent leírtak figyelembe vételét Vietnámba történő utazásuk során.


Beutazás Magyarországra

2022. március 7-én hatályát vesztette a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. Korm.rendelet, ennél fogva a Magyarországra történő beutazásra vonatkozó korlátozások is megszűntek.

A magyarországi beutazás mindenkori szabályaival kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni. Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt: http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek 

A koronavírussal kapcsolatos információkathttp://www.koronavirus.gov.hu/ oldalon találhatják, illetve érdeklődhetnek telefonon belföldről a +36 80 277 455 és a +36 80 277 456, külföldről a +36 1 550 1825-ös telefonszámon vagy elektronikusan a koronavirus@1818.hu címen. 

A magyar határellenőrzéssel kapcsolatos aktuális információk megtalálhatók: a határátlépéssel kapcsolatos aktuális információk (ORFK) oldalon és érdeklődni lehet a koronavirus@bm.gov.hu címen. 

A hosszútávú engedélyügyi eljárásokkal, az eljárási határidőkkel, valamint a kérelem-nyomtatványokkal és kötelező mellékleteikkel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság honlapjára („Tartózkodás Magyarországon”).


Hivatásetikai kérdéseikkel kapcsolatban keressék a Külgazdasági és Külügyminisztérium integritás-tanácsadóját

Név: Csiki Annabella

E-mail: integritas@mfa.gov.hu

Cím: 1027 Budapest Bem rakpart 47.